Čočkový salát s hlívou ústřičnou

02.05.2013 18:49

 

Suroviny:

140 g červené čočky Provita /bez slupky/ dá se koupit ve Zdravíčku,

200 g hlívy ústřičné,

hrst sušených rajčat,

1 cibule,

1 lžíce olivového oleje,

1 ks jarní cibulky, sůl, pepř dle chuti

Postup: uvařit čočku ve vodě /trvá to asi 10 minut/. Cibulku nakrájet na drobno, dát na rozpálený olivový olej zesklovatět. Potom přidat na plátky nakrájenou hlívu a dusit pod pokličkou asi 10 minut. Pak přidat na pásky nakrájená sušená rajčata a opět krátce podusit. Pod konec dušení přidat nakrájenou jarní cibulku nebo petrželovou nať. Uvařenou čočku odcedit, smíchat s hlívou a cibulkou. Osolit, opeřit a podávat.