Čočkový salát s hlívou ústřičnou
02.05.2013 18:49
Suroviny:
140 g červené čočky Provita /bez slupky/ dá se koupit ve Zdravíčku,
200 g hlívy ústřičné,
hrst sušených rajčat,
1 cibule,
1 lžíce olivového oleje,
1 ks jarní cibulky, sůl, pepř dle chuti
Postup: uvařit čočku ve vodě /trvá to asi 10 minut/. Cibulku nakrájet na drobno, dát na rozpálený olivový olej zesklovatět. Potom přidat na plátky nakrájenou hlívu a dusit pod pokličkou asi 10 minut. Pak přidat na pásky nakrájená sušená rajčata a opět krátce podusit. Pod konec dušení přidat nakrájenou jarní cibulku nebo petrželovou nať. Uvařenou čočku odcedit, smíchat s hlívou a cibulkou. Osolit, opeřit a podávat.